Kort historie
Vi er to brødre - Gunnar og Hans Einar Thorset - oppvokst i Ål i Hallingdal.
Etter en tur til Gambia i fjor høst (nov 2007) fikk vi ideen om å kjøre ned til Gambia for å selge Hans Einars gamle Peugeot 505 GTI Stasjonsvogn.

Ideen strandet imidlertidig da vi fant ut at Senegal (som vi må kjøre igjennom for å komme til Gambia) har en regel som sier at de ikke slipper biler eldre enn 5 år gamle inn i landet.

På internett fant vi imidlertidig fram til et såkalt ‘skrapbilløp’ som kalte seg “Plymouth - Dakar, the Banjul Challenge”. Et løp der en med gamle skramlete biler kjører ifra Plymouth i England til Banjul - hovedstaden i Gambia

For å komme gjennom Senegal må vi imidlertidig ha med en vaktmann i baksetet - som passer på at vi faktisk kjører gjennom og ut av Senegal og ikke dumper bilen der...

Uten sammenligning forøvrig er dette et noe mindre glamorøst bilrace enn det mye mer kjente Paris-Dakar (nå Dakar Rally). Men dette ‘skrapbil’- racet inneholder minst like mye eventyr og utfordring - i det å kjøre en bil gjennom ukjent spennende terreng, som sin storebror Paris Dakar gjør.
Hensikten her er imidleretidig ikke å komme først i mål, men å GJENNOMFØRE og å KOMME TIL MÅL...

Ca 35 biler starter fra forskjellige steder i Europa den 09 Januar 2009. Vi møtes og deler oss inn i team når vi når sør-Spania. Så tar vi ferga over til Marokko og den virkelige turen starter...

Som deltaker i Plymouth - Dakar er det flere regler en må følge.
En av de er at de bilene som kommer fram til Gambia skal auksjoneres bort der, og pengene skal gå til veldedige formål i Gambia.
Vi har imidlertidig fått en avtale med ledelsen av racet om hvordan vårt overskudd herfra evt. skal brukes:
(Hvis vi kommer fram) så vil penger fra vår bil i bilauksjonen gå til den kristne organisasjonen Ungdom i Oppdrag - Gambia. Vi samler også inn penger til den organisasjonen på forskjellige måter gjennom private og bedriftssponsorer.

Gunnar (29 år)
Gunnar bor i Stavanger der han jobber som elektriker i Siemens på ‘sin egen flyplass’, nemlig Stavanger lufthavn Sola. I Stavanger har han bodd nå i snart seks år og funnet seg vel til rette i byen mellom det store frådende havet og høye fjell.

Gunnar liker å være sammen med gode venner og å oppdage nye ting. Han liker filmer og brettspill - samt sport og friluftsliv. Han står og av og til (- selv med sceneskrekk) på scenen med dramagruppa i
Imikirken der han er aktiv.
Ikke minst liker han å bli kjent med nye mennesker fra andre kulturer. Han har reist til alle kontinenter og fått gode venner fra mange av stedende han har besøkt.

Når det gjelder å mekke biler føler han seg absolutt som en nybegynner. Men med en hjelpsom bilkyndig far hjemme i Norge og dekning på mobilen, samt med litt Gaffatape, ståltråd og tau regner han med at de fleste problemer som kan oppstå - kan løses.
Vi får bare se hvordan...
 

Hans Einar (35 år)
 

[brothersinmission] [Hvem Hva Hvor?] [Ungdom i Oppdrag (UIO)] [Spørsmål og svar] [Bilder] [Gjestebok] [Lenker] [Mediaomtale] [Takk til... / Sponsorer] [Støtt oss som sponsor :)] [Nyhetsbrev til DIN epost]